Havep Bedrijfskleding Antistatisch borduren of bedrukken

Goede keus Havep Bedrijfskleding Antistatisch

Havep heeft een groot assortiment Werkkleding of Bedrijfskleding.Havep biedt uitstraling, comfortable werkkleding en Veiligheid. Dit alles gepersonaliseerd op uw werk situatie. Havep heeft dan ook al 150 jaar ervaring in het vervaardigen van Werkkleding of Bedrijfskleding.
Havep is dan ook uniek in maatwerk en heeft zich de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in specials. Havep maakt werkkleding en veiligheidskleding die volledig voldoet aan uw wensen. Comfort en het makkelijk gebruik van deze werkkleding staat voorop. 
Het unieke van Havep is dat er vanaf 30 stuks, minimaal 4 stuks per maat, modellen van Havep werkkleding volledig de uitstraling kunnen geven van uw bedrijf. Dit betekent dat we kleur stelling kunnen aanpassen, bv 2 kleuren of 3 kleuren, we kunnen extra zakjes plaatsen etc. Dit alles volledig naar wens.
Het huidge assortiment Van Havep Werkkleding of Bedrijfskleding is afgestemd op de huidige markt. Of u in de Bouw werkzaam bent, Chemie, Industrie, weg werkzaamheden waardoor u veiigheidkleding, high visibilty, Signaal kleding of reflectie kleding moet dragen, Antstatische werkzaamheden, Brandwerende werkzaamheden etc. etc.  Wij kunnen deze kleding van Havep leveren.
Ook heeft Havep de laatste jaren Stoere en Sportieve Werkkleding ontwilkkeld, uiteraard mag Werkkleding of Bedrijfskleding er tenslotte ook goed uitzien.

Havep heeft dan ook diverse lijnen Werkkleding of Bedrijfskleding in het assortment. Zo heeft Havep de Basic, Havep 4safety, Havep 5Safety, Havep 2000, Havep safety Image, Havep Arctic Solution, Havep Food & Catering, Havep Explorer, Havep Guard, Havep Painter, Havep Insect Protector, Havep Titan, Havep security en nog veel meer.

Aan wie leveren wij Havep Bedrijfskleding Antistatisch 

Wij leveren Havep Bedrijfskleding antistatisch aan iedereen. Bedrijven zoals Bouw bedrijven, Chemie bedrijven, Weg en water Bouw bedrijven, las bedrijven, Stichtingen, etc etc.

Het Bedrukken of borduren van Havep Bedrijfskleding Antistatisch 

Wij hebben inmiddels meer dan 17 jaar ervaring in het bedrukken of borduren van Havep Bedrijfskleding antistatisch en wij kunnen uw logo en/of tekst hierop plaatsen. Als u dan ook vragen heeft over het bedrukken of borduren zoals welke kleur bedrukking, welke positie moet de bedrukking komen of hoe groot de bedrukking zou moeten worden, vraag dan naar ons advies. Behalve Bedrijfslogo's drukken we ook wisselende namen, wisselende nummers of wisselende teksten op Havep Bedrijfskleding antistatisch. Dit doen wij in kleine, middel en grote series. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Veiligheid EN en ISO

Wij leveren Havep werkkleding of bedrijfskleding met de volgende normen:
EN 1149, EN 13034, EN 14058, EN 14404, EN 342, EN 343, EN 470, EN 531, EN ISO 11611, EN ISO11612, EN ISO 20471, IEC 61482

Uiteraad hebben wij diverse Werkkleingvan Havep zoals High Visibilty werkkledingBrandwerende werkkledingAntistatische werkkledingWerkkleding voor de chemie of bv Werkkleding voor de transport en Logistiek

Antistatische veiligheidskleding voorkomt dat door elektrostatische oplading vonken ontstaan, die brand of explosies kunnen veroorzaken.  EN 1149-5 is een overkoepelende norm.

Deze norm is onderdeel van een serie normen i.v.m. uiteenlopende toepassingen en materialen.

De EN1149 bestaat uit de volgende onderdelen:

EN1149-1: beproevingsmethoden voor het meten van oppervlakte weerstand

EN1149-2: beproevingsmethoden voor de meting van de elektrische weerstand door een materiaal (verticale weerstand)

EN1149-3: beproevingsmethoden voor de meting van het ladingverval

EN1149-4: testmethode voor het kledingstuk (norm is in ontwikkeling)

EN1149-5: prestatie eisen.

Wat houdt deze norm in

Deze norm heeft als symbool een bliksemschicht met hieronder de norm NEN EN1149-5.  Deze norm specificeert de vereisten van elektrisch geleidende kleding. Deze kleding is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen.

De kleding met deze norm wordt alleen geaccepteerd als hij gecombineerd is met de norm voor vlamvertragende kleding (EN 531 of EN ISO 11612). Deze kleding wordt gedragen in explosie gevaarlijke ruimten. Indien er kans is op een explosie bestaat er dus ook kans op vuur. Deze kleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Kleding die voldoet aan de norm EN1149-5, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

Verschillende testen

Het doek waarvan de kleding gemaakt wordt, moet voldoen aan de EN 1149-1, EN 1149-2 of EN 1149-3. Of het totale kledingstuk dient getest te zijn volgens EN 1149-4 (in ontwikkeling). Binnen HAVEP wordt alleen gewerkt met materialen die voldoen aan EN 1149-1 of EN 1149-3.

EN 1149-1: Beschermende kleding - Elektrostatische eigenschappen, deel 1

Het doek verliest de elektrostatische lading door geleiding. Hiertoe wordt de oppervlakteweerstand bepaald en moet ≤ 2,5 * 109  Ω zijn. Geleiding kan d.m.v. homogeen materiaal of niet-homogeen. Indien het materiaal niet homogeen is, dan d.m.v. een raster van geleidende draden (metaal/koolstof) van max. 10mmx10mm.

EN 1149-3: Beschermende kleding - Elektrostatische eigenschappen, deel 3

Het doek verliest de elektrostatische lading aan de lucht (en niet door geleiding). De norm bevat een testmethode die meet na hoeveel tijd een opgebrachte lading verdwenen is (Electro Static Discharge kleding): t50% <4 sec of S> 0.2.

Welke eisen worden er in de norm gesteld

  • Het model moet voldoen aan de voorwaarden gesteld in de EN340
  • Materialen die op kunnen laden, metalen knopen e.d., dienen aan de buitenzijde verdekt te zijn
  • Niet geleidende elementen (reflectie banden, emblemen, etc.) zijn toegestaan, mits ze permanent bevestigd zijn. Dus bijvoorbeeld een afneembare badge is niet toegestaan
  • Alleen kleding die aan de EN1149-5 voldoet is niet voldoende, de drager zal tevens geleidend  schoeisel moeten dragen
  • De buitenstof moet altijd contact maken met de huid. Dus bij bijvoorbeeld winterkleding, moet ervoor gezorgd worden dat de zoom contact maakt met de huid
  • Wanneer kleding aan de norm EN1149-5 voldoet moet deze ook aan de norm EN531 voldoen.

ATEX is geen kledingnormering maar een richtlijn                      

Opheldering: ATEX is géén kledingnormering, maar een richtlijn

De ATEX richtlijn is opgesteld voor bedrijven waar sprake kan zijn van ontploffingsgevaar. Te denken valt aan bedrijven die werken met chemicaliën, maar ook aan bedrijven die werken met meel. In deze richtlijn staan allerlei eisen waaraan het bedrijf zich moet houden; apparaten die in deze ruimten gebruikt moeten worden, de installatie van de apparaten, de beveiliging van ruimtes, de bescherming voor de werknemers, e.d.

In de ATEX richtlijn wordt ook gesproken over persoonlijke beschermingsmiddelen, waar o.a. kleding onder valt. Kleding die gecertificeerd is volgens de norm EN 1149, voldoet aan de eisen uit de ATEX richtlijn.

Kijk ook eens bij ons assortiment Havep WerkbroekenHavep Overalls of bij Havep Amerikaanse Overalls.

 

Bedrukken of Borduren Havep Bedrijfskleding Antistatisch 

Wij leveren Havep Bedrijfskleding antistatisch die wij ook voor u kunnen borduren of bedrukken in kleine, middel en grote series tegen scherpe prijzen

Assortiment Havep Bedrijfskleding Antistatisch 

Wij hebben verschillende Havep Bedrijfskleding antistatisch in ons assortiment met daarbij de mogelijkheid deze te laten bedrukken of borduren. Heeft u advies nodig of nog vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.